Waterlelies "Le lac de Crena"

Kornelis Ram Schilderij Waterlelies Le Lac de Crena
Waterlelies "Le Lac de Crena", olieverf op linnen 70x120 cm 2020

Het idee voor dit schilderij kreeg ik pas vele jaren later nadat ik op Corsica was geweest. Lac de Crena is het laagst gelegen gletsjermeer van Corsica. Via een schaduwrijk wandelpad kom je uiteindelijk bij het meer uit. De onderschildering hiervoor heb ik met ruwe omber en titaanwit opgezet. De donkerste tonen in de onderschildering meng ik vaak nog met wat ultramarijn om de diepere schaduwen nog wat sterker te kunnen krijgen. Het schilderij beslaat een fragment van de imposante waterlelie partijen die er te vinden zijn. Aangezien ik alleen een paar oude archieffoto’s had van mijn reis naar Corsica en ik niet terug kon vallen op wat schetsen en detailfoto’s ter plaatse heb ik voornamelijk van uit mijn intuïtie geschilderd. Na de onderschildering kan gestart worden met de volgende fase. Blad voor blad zal het schilderij zijn uiteindelijk kleur gaan krijgen…

Kleurenpalet:

-onderschildering: ruwe omber,titaanwit en ultramarijn blauw

-de daarop volgende lagen:

-zinkwit, vert emeraude, cadmiumgeel donker, cadmiumgeel middel, gele oker, gebrande omber, gebrande sienna, ultramarijn blauw, cadmium rood, oudt hollands geel donker, oudt hollands violet grijs, indigo 

Klik hier voor overige details van de schilderijen.